Waterafvoer

Written by: Stergoot


Er zijn diverse manieren om het hemelwater af te voeren dat van uw Stergoot Dakgoot afkomstig is.

 

Afvoersysteem
De afvoerpijp kan aangesloten worden op een afvoersysteem, bijvoorbeeld het riool. Met een verloopstuk kunt u een verbinding maken tussen de afvoerpijp en verschillende maten andere pijpen.

 

Wanneer u de afvoerpijp op een afvoersysteem aansluit, kunt u een pijp-bladvanger monteren. Deze vangt de bladeren op, waardoor u niet het risico loopt dat de pijpen verstopt raken. Bij een verstopping loopt het water niet meer goed weg met alle risico's vandien.

 

Uitloop
Wanneer er geen verbinding met een afvoersysteem nodig is, kunt u volstaan met een uitloop. U kunt het water dan opvangen of bijvoorbeeld weg laten lopen in de tuin of op een stoep/ oprit. Het water komt hierdoor weer terecht in het grondwater, wat de stand van het grondwater ten goede komt.

 

Aftapstuk
Als u het regenwater graag wilt verzamelen in een regenton, dan kunt u eveneens een aftapstuk monteren. Het water loopt dan in de regenton, waarna u het kunt gebruiken om bijvoorbeeld uw tuin of planten en bloemen te besproeien.